Kurs Barmański I Stopnia

Znasz osobę, która marzy o zrobieniu kursu barmańskiego? Podaruj jej taką możliwość i niech spełni swoje marzenia, zyskując kwalifikacje w zawodzie barmana. Po skończonym kursie osoba ta otrzyma certyfikat w języku polskim i angielskim, a dodatkowo sprawdzi swoje umiejętności w praktyce za prawdziwym barem! Kurs odbywa się pod opieką wykwalifikowanych barmanów. Program kursu zawiera: zarys technologii napojów, w tym: etykę zawodu barmana i towaroznawstwo. Na kursie zostanie przedstawiona także historia napojów mieszanych, w tym: historia coctaili francuskich, angielskich i z USA. Zostaną przedstawione konkretne przykłady, takie jak: Margarita, Cuba Libre czy Bloody Mary. Obdarowany pozna charakterystykę napojów mieszanych i drinki znanych baristów. Zostaną mu przedstawione także miary barowe i podstawowe zasady tworzenia napojów gorących, a także techniki miksowania coctaili i organizację baru. To tylko niektóre z informacji, jakich dowie się kursant. Kurs zaplanowany został na 10 godzin. Kurs barmański to niesamowita dawka emocji i wiedzy, która przybliża do rozpoczęcia pracy w zawodzie barmana. Podaruj ten prezent osobie, która o tym marzy i zrób jej niespodziankę, którą zapamięta do końca życia! A nuż sama zaprosi Cię na drinka własnej roboty…? Program kursu: I. Zarys technologii i towaroznawstwa napojów. 1. Stowarzyszenia barmańskie, etyka zawodu barmana: Przegląd towaroznawczy wódek Wódki polskie Whisky Gin Rum 2. Towaroznawstwo i technologia likierów. II. Historia napojów mieszanych. 1. Genealogia napojów mieszanych: historia cocktaili francuskich historia cocktaili angielskich historia cocktaili USA 2. Historia cocktaili na wybranych przykładach. Bloody Mary Cuba Libre Manhattan Margarita Martini OldFashioned III. Charakterystyka napojów mieszanych: 1. Fizjologia napojów mieszanych 2. Schemat wzajemnego kojarzenia się składników 3. Coctaile na bazie wódki 4. Coctaile na bazie whisky 5. Coctaile na bazie ginu 6. Coctaile na bazie rumu 7. Drinki sławnych barów i mistrzów świata IV. Organizacja baru: typy barów urządzenia i sprzęt meblowy będące na wyposażeniu baru wykaz składników obowiązujących w barach miary barowe V. Technika mieszania napojów gorących: 1. Podstawowe zasady sporządzania napojów gorących. 2. Wygrzewanie szkła i sposoby flambirowania napojów. 3. Sporządzanie napojów gorących na wybranych przykładach: grog krupnik punch mull sangaree VI. Technika mieszania napojów zimnych: 1. Kolejność czynności sporządzania napojów zimnych. 2. Niezbędny sprzęt wykorzystywany w technice mieszania napojów zimnych: shakery blender szkalnica barmańska VII. Technika miksowania coctaili: propedeutyka miksologii podstawowe elementy techniki miksowania podstawowe sposoby i metody miksowania: shaking blending building 4. Technika miksowania coctaili 2h: Coctaile na bazie wódki czystej Coctaile na bazie whisky Coctaile na bazie ginu Coctaile na bazie rumu Coctaile na bazie tequili 5. Dodatki uzupełniające oraz zamienniki używane w miksologii: modyfikatory (likiery, kremy) bonifikatory (bittersy)
od 299 zł
Oferta ważna do: 25.09.2021, 02:06
Oferta z: Super Prezenty
Przejdź do oferty
Warszawa. Dokładny adres realizacji uzyskasz bezpośrednio u Organizatora.