Kurs kuchni arabskiej w Warszawie

„My żyjemy po to by jeść, a nie jemy by żyć" Zapraszamy serdecznie na kurs kuchni arabskiej – podróż w głąb niezwykłej kultury kulinarnej krajów świata arabskiego. Podczas części teoretycznej wprowadzimy Was w sekrety bliskowschodniej kultury, której poznanie jest niezbędne do zrozumienia tamtejszej kuchni. Opowiemy o najczęściej używanych składnikach, a wśród nich także o takich, o których usłyszycie po raz pierwszy. W trakcie naszego kursu poznacie produkty, techniki gotowania, tradycje kulinarne oraz samodzielnie przyrządzicie najpopularniejsze z arabskich dań. Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań. Jednocześnie tam, gdzie jest to możliwe, uczestnicy wykonują pracę indywidualnie. Prezent zawiera: Wykład teoretyczny, obejmujący składniki kuchni, filozofię, zasady i tradycje. Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw. Część praktyczna – przygotowywanie 5 potraw dostosowanych do sezonu Wspólną degustację przyrządzonych potraw. Menu poglądowe: Jebrah – roladki z marynowanych liści winogron nadziewane ryżem i wołowiną Hummus – tradycyjna pasta na bazie pasty sezamowej i ciecierzycy podawana z arabskim chlebem Tabbouleh - sałatka z natki pietruszki, kaszy burgul i warzyw Kebbeh - zapiekanka z tatara wołowego z kaszą burgul, aromatycznymi przyprawami i orzechami Falafel – smażone kotleciki z ciecierzycy i aromatycznych przypraw Mamoul - półkruche ciasteczka w formie mini babeczek z nadzieniem daktylowym
od 229 zł
Oferta ważna do: 05.06.2020, 11:03
Oferta z: Super Prezenty
Przejdź do oferty
Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)