Szkolenie barmańskie drugiego stopnia

Fascynujesz się barmaństwem? Lubisz eksperymentować i bawić się smakiem? Już dziś Twoje umiejętności mogą wejść na całkiem inny poziom. Stań się ekspertem w tym, co robisz. Jeśli pragniesz nauczyć się czegoś nowego, zdobyć doświadczenie, poznać zaawansowane techniki to KURS BARMAŃSKI II STOPNIA jest stworzony dla Ciebie! Kurs barmański II stopnia jest skierowany do każdego kto nabył już podstawowe umiejętności barmańskiego rzemiosła. Wyczerpujący pogram pozwala zdobyć rozległą wiedzę i poznać wszystkie tajniki sztuki barmańskiej. Program kursu: Klasyfikacja napojów alkoholowych: opis, historia, produkcja poszczególnych rodzajów alkoholi. Codzienne panele degustacyjne – nauczysz się jak profesjonalnie degustować trunki, rozpoznać i ocenić ich wygląd, zapach i smak. Prezentacje i degustacje obejmują około 200 marek alkoholi różnych rodzajów: wódka czysta, wódka gatunkowa, akvavit, gin, whisky, brandy, koniak, armaniak, calvados, grappa, pisco, tequila, mezcal, rum, cachaça, likiery, wermuty, bittery. Historia miksologii; pionierzy światowej miksologii; podstawowe style barmaństwa. Klasyfikacja napojów mieszanych. Przyrządzanie koktajli metodami: building, shaking, stiring, Throwing. Tworzenie własnych koktajli (zasady dobierania składników), jak komponować pod kątem odpowiedniego wyglądu, tekstury, aromatu, smaku i balansu. Klasyczne zasady przygotowania napoju mieszanego (pod kątem zawodów barmańskich w kategorii Classic). Free pouring (nalewanie odpowiednich porcji alkoholu "z ręki", bez użycia miarek barowych). Ergonomia pracy za barem, speed flair, jak pracować szybko i wydajnie, przygotowanie stanowiska barowego. Working flair a exhibition flair. Miksologia molekularna: tworzenie pianek, żeli, kawioru, ravioli, galaretek, jadalnych gąbek. Zastosowanie suchego lodu i ciekłego azotu. Koktajle wędzone przygotowywane przy użyciu Smoking Guna. Koktajle musujące przygotowywane przy użyciu Perlini. Infuzje alkoholowe, aromatyzowanie alkoholi. Tworzenie własnych syropów smakowych. Inne trendy z ostatnich lat, kule lodowe, maturacja koktajli. Inwentaryzacja, rozliczanie baru (tradycyjne sposoby a nowoczesne systemy inwentaryzacyjne), elektroniczne systemy remanentowe - Inventory Management Solutions. Rozwiązania informatyczne stosowane w gastronomii i hotelarstwie. Systemy POS (Point of Sales), terminale dotykowe, drukarki bonowe, urządzenia fiskalne itd. Układanie karty koktajli, karty alkoholi, karty win. Wyliczenie drink costu. Standardy i wymogi prawne. Koncesja na sprzedaż alkoholu (A,B,C). Nawiązanie współpracy z firmami obsługującymi gastronomię: producenci, dostawcy, hurtownie. (portfolio/specyfika działania). Negocjowanie kontraktów handlowych: kawa, herbata, wyroby tytoniowe, alkohole mocne, wino, piwo. Przygotowanie profesjonalnego CV. Rozmowy kwalifikacyjne. Elementy komunikacji niewerbalnej. Portale pracownicze, firmy HR. Forma prawna zatrudnienia: umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa o dzieło. Aspekty prawne – koszty, uprawnienia i obowiązki obydwu stron. Będziesz mieć okazję degustować wiele marek alkoholi niedostępnych lub trudno dostępnych w Polsce. Dla przykładu degustacja kategorii whisky na szkoleniu obejmuje marki: Macallan 10YO Sherry oak, Lagavulin 16YO, Springbank 10YO, Highland Park 12YO, Bowmore 12YO, Glenfiddich 15YO, Green Spot Pure pot still, Jim Beam Red Stag, Blanton's, Karuizawa 8YO Pure Malt, Jack Daniel's Gentleman Jack, Woodford Reserve. Po szkoleniu otrzymasz Certyfikat Barman II Stopnia OSB w języku polskim i angielskim. Przekonaj się jak pasjonująca jest praca barmana!
od 1190 zł
Oferta ważna do: 08.08.2020, 18:04
Oferta z: Super Prezenty
Przejdź do oferty
Warszawa