Warsztaty kuchni meksykańskiej w Warszawie

Jeszcze przed przyjazdem Hiszpanów do Ameryki, dietą tamtejszych ludzi, była głównie kukurydza, fasola, Chili i dynia. Kuchnia meksykańska, modyfikowana przez wprowadzanie nowych produktów spożywczych, przywiezionych z Europy w czasie hiszpańskiej kolonizacji, jest teraz jedną z najbogatszych i prawdopodobnie najsmaczniejszych kuchni świata. Odkryj ją z nami! Prezent zawiera: Wykład teoretyczny, obejmujący składniki kuchni, filozofię, zasady i tradycje. Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw. Część praktyczna – przygotowywanie 5 potraw dostosowanych do sezonu Wspólną degustację przyrządzonych potraw. Menu poglądowe: Sopa Azteca - zupa z pomidorami, serem, avocado i krojoną tortillą. Arroz Rojo - ryż z warzywami po meksykańsku Pollo en mole poblano - kurczak w sosie czekoladowym mole poblano i sezamem Cochinita Pibil - wieprzowina w sosie z chilli guajillo, Achiote i pomarańczy, zawijana w tortille. Sos xni-pec z habanero i limonką Narilla de nuez - deser cynamonowo - waniliowy z orzechami włoskimi
od 269 zł
Oferta ważna do: 28.02.2021, 18:06
Oferta z: Super Prezenty
Przejdź do oferty
Instytut Sztuki Kulinarnej, ul. Postępu 5, Warszawa (budynek Skład Bananów)