Szkolenie baristyczne z certyfikatem

Nie wyobrażasz sobie dnia bez kawy? Teraz masz okazję nauczyć się jak ją profesjonalnie przygotowywać! Celem szkolenia jest: kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni pozyskanie informacji na temat uprawy owocu kawowca - zielonego ziarna nauka przygotowywania kaw czarnych metodami przelewowym, tj. drip, chemex, aeropress itp. opanowanie 3 podstawowych wzorów na kawie, tj. serce, rozeta, tulipan - technika latte art pozyskanie wiedzy na temat prawidłowej sprzedaży w pracy w segmencie HoReCa - techniki sprzedaży Program szkolenia (zajęcia praktyczne 70%, zajęcia teoretyczne 30%): 1. “droga owocu kawowca - od sadzonki, po filiżankę” historia kawy - podstawowe informacje kraje - regiony gatunki odmiany uprawa owocu kawowca budowa owocu kawowca metody zbioru, metody obróbki, proces palenia 2. organizacja miejsca pracy 3. customer service 4. espresso - punkt wyjścia w pracy baristy historia zasada 4 M niegdyś i dziś młynek - budowa działanie, rodzaje i właściwa eksploatacja ekspres do kawy - budowa, działanie, rodzaje i właściwa eksploatacja zrozumienie procesu ekstrakcji, parametry, pod ekstrakcja, nad ekstrakcja, ocena sensoryczna kalibracja młynka analiza procesu ekstrakcji, 5. mleko rodzaje mleka skład mleka proces pienienia 6. przygotowywanie kaw mlecznych 7. latte art freepour - serce, rozeta, tulipan eatching - tworzenie wzorów za pomocą różnych dodatków, takich jak: latte art pen, sos czekoladowy, posypki, barwniki spożywcze itp. 8. poprawna eksploatacja sprzętu; 9. metody przelewowe alternatywne: drip, chemex, aeropress, syfon itp. 10. techniki sprzedaży. Materiały: otrzymasz autorskie materiały szkoleniowe, które pozwolą Ci utrwalić zdobytą wiedzę. Certyfikat: po zdaniu egzaminu otrzymasz certyfikat y w języku polskim i angielskim. Dlaczego powinieneś wybrać ten kurs? kompleksowe przygotowanie do pracy w kawiarni szkoła baristów należąca do Speciality Coffee Association dwuetapowy egzamin - pozytywny wynik upoważnia do zdobycia międzynarodowego certyfikatu każdy kurs uwzględnia praktyczny warsztat z palenia kawy rozbudowany moduł – Techniki Sprzedaży szkolenie organizowane jest we współpracy z Story Coffee Roasters i HorArt HoReCa Academy Poland. Dla kogo: osoby bez doświadczenia chcące rozpocząć pracę w kawiarni; osoby posiadające podstawowe umiejętności pracy baristy; osoby mające podstawowe informacje na temat owocu kawowca.
od 890 zł
Oferta ważna do: 05.06.2020, 11:03
Oferta z: Super Prezenty
Przejdź do oferty
Warszawa, Wrocław, Poznań, Kraków, Łódź, Katowice